Hoppa till sidans innehåll

Norrlandsmästerskapen 2018


Ockelbo orienteringsklubb anordnar denna helg en tre-dagars orienteringstävling, 10 till 12 augusti, där främst norrlandsklubbar deltar i Norrlandsmästerskapen, men tävlingen är öppen för alla som vill springa.

Fredag kväll startades tävlingshelgen med Sprint, som genomfördes i Ockelbo samhälle med mål vid Sjöbacken. På lördagen var det dags för stafett för klasserna 10 år och uppåt, samt enskilda klasser tillgängliga från 35 år och även banor för yngre samt motionärer.

Lördagens tävling hölls i Häbberg, ca 8 km norr om Ockelbo. Totalt sprang närmare 500 personer någon av banorna i det soliga fina vädret. Mästerskapsklasser gällde för stafettklasserna 13-16 år samt 17 år och uppåt.

D17- Damstafetten vanns av Hälsingslands OF lag 1 (Orienteringsförbund), herrarnas stafett av Gästriklands OF lag 1 som bestod av Gävle OK-löpare och det blev en knapp seger, mindre än en minut, över Gästriklands OF lag 2. Terrängen där stafetten avgjordes var ”klassisk Ockelbo-terräng, stenigt och snabblöpt, men fint” enligt segrarlagets sistasträckslöpare i H17-, Albin Sjöhed.

Det var mer fart än teknik som avgjorde dagens tävling, berättar Charlie Stolt, Rehns BK. Även om det var gafflat, gjorde det inte så stor skillnad. 
- Man kunde rätta till om man hade den långa gaffeln och kunde springa ikapp sen, säger Albin.

Både SM och DM har gått i dessa marker tidigare och killarna ser fram emot söndagens mer tekniska och längre banor. 
- Det finns mer karta att hämta, det är ju jättefint borta vid kraftledningen, menar Albin.

 

Orientering är en folksport där såväl elit som motionär kan tävla på samma arena: IP Skogen. Den här helgen har Katarina och Filip från Västerås lockats från Västerås och Stockholm till Ockelbo för att delta i Norrlandsmästerkapens öppna banor. De tog sig direkt an banan motion 5, vilket inte är en lätt bana för nybörjare!

Men, som de sa, de gillar utmaningar! " Ja, vi är lite galna, det är ett äventyr" kommenterar Katerina. Kvällen innan fick de lite information av sina vänner gällande tecken på kartan och hur det fungerar med att använda kompass. På lördagens tävlingar i Häbberg utanför Ockelbo fixade de utmaningen och kom godkända i mål. De erkände att det var bitvis rätt svårt, men tillräckligt roligt så mor och son återkommer på söndagens tävlingar och kör sin andra orienteringstävling!

 Filip och Katerina Knutsson

 

 

 

 

Uppdaterad: 14 AUG 2018 19:31 Skribent: Viktoria Helmersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ockelbo OK - Orientering
Rönnåsvägen 7
81694 Ockelbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info