Hoppa till sidans innehåll

Ny i sporten


NyInfo2015s

Som ny i orienteringssporten är det mycket att hålla reda på. Sånt som vi "veteraner" tar för givet är inte alls självklart när man precis börjat. På denna sida har vi samlat en del information som är bra att ha koll på.

För att få delta på träning och tävling behöver du betala medlemsavgiften.
Mer info om medlemsavgiften och betalning på denna sida>>

Föräldrar som enbart skjutsar behöver bara betala för barnet men vi uppmuntrar er att pröva på själva, endera på träning eller på tävling. På tävlingar kan man alltid anmäla sig till enkla banor på plats. För barnen finns en särskild Inskolningsklass där det är tillåtet för vuxna att skugga barnet. Läs mer nedan.
Bra att veta...före/under tävling>> (pdf)
Gruppindelning på våra träningar>> (pdf)

För nybörjare är det många karttecken att lära sig. Bästa sättet är att besöka dem i verkligheten men det är bra att gå igenom dessa hemma vid köksbordet också. Nedan finns ett utval av de vanligaste karttecknen samt de olika färgerna på kartan. Vid sprintorientering i stadsmiljö tilkommer en del karttecken eftersom kartan är mer detaljerad.
Karttecken med bilder>> (pdf)
Kartans färger & Karttecken(sprintnorm)>> (pdf)

Ett projekt kallat Skolsprinten pågår just nu över hela Sverige. Målet är att ta fram skolgårdskartor så att barn kan lära sig orientering i en trygg miljö. Både på och utanför skoltid. För närvarande finns skolgårdskartor över Rabo och Gäveränge skola, och Åbyggeby skola är på gång. Informationen riktar sig till alla intresserade.
Skolsprinten-Coolt, häftigt och lärorikt>> (pdf)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:40 Skribent: Mattias Eklund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Ockelbo OK - Orientering
Rönnåsvägen 7
81694 Ockelbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info